Az aranykorát élő noise, drone, ambient elemeket az agyontorzított - effektezett gitárjátékkal kombináló csapatokból nincs hiány, az érdekesség abban rejlik, hogy legtöbbjük az átlag felett teljesít, pláne, ha férfi – nő duókról van szó. Lehet nem szeretni ezt a világot, tény, hogy eléggé homogén hangulatot áraszt, viszont azt olyan zabolátlan energiával teszi, hogy a hallgatót gond nélkül leveszi a lábáról. Ez az atmoszféra pedig a katarzis átélése, a súly, ami által megszabadulunk terheinktől, megkönnyebbülés, a tehetetlenség elfogadása. A küzdelem, amíg csak el tudunk képzelni valami ingatag, formátlan reményt, és ha szétfoszlott, gyönyörrel telve kiejtjük kezünkből az irányítást, tudva, hogy mégsem esünk le majd a földkerekség peremén.

wedie A The Angelic Process mintha be sem fejezte volna ezt az utat a megelőző Coma Waering című korongjával, melyben az akkori és mostani névadó dalok szinte alig különböznek egymástól, de ezen felül konstatálhatjuk, hogy az új, 25 perces kiadvány minden szegmensében az elődje kimagozott és meghámozott kivonata. Ezt némileg rossz szájízzel vettem tudomásul, néhány órás hallgatás után viszont egyáltalán nem találtam zavarónak. Ráérnek a változással, ez még pont belefért, és így örömömre az idei év végi listámon is szerepelhetnek, mert megmaradtak magukkal ragadónak, sejtelmesnek, felkavarónak, és egyben elringatónak.

A zenében tehát nincs sok olyan jellemző, amit ki lehetne emelni, zajtenger alá bújtatott simogató, hűvös ambient témák, a sodrásból felbukkanó megszállott üvöltés, lágy dallamok, melyek együttes kompozíciója egészen a velőig nyúl. Úgy ahogy van megható, mert emberi, mert keserű és gyűlölt, mert túláradóan szeretett.

rtp

10/10

[size=1">Ui.: A zene értékein kívül helyezve meg kell említenem, hogy a limitált kiadású boxban a cd mellé gyertyát, és egyéb "rítuseszközöket" is csomagoltak. Ez azért lássuk be, gáz. Továbbá megjegyezném, hogy a hölgytag honlapján

található képek némelyike jelentősen kedvemet szegte, és ez az esetünkben is azt támasztja alá, hogy jobb kedvenc előadóinkat áldásos távolságból szemlélni.[/size">

The Angelic Process