Íme a legújabb Incriminated kiadvány, ezúttal egy split a német-magyar old-school blacket játszó Wolves-zel közösen. Egyik zenekar sem vitte túlzásba a dalszerzést, mindössze egy-egy számot vettek fel a bakelithez, úgyhogy ez egy vérbeli pult alól való, gyűjtőknek szóló ritkaság.

A Wolves-nek korábbról csak egyetlen EP-je ismert. Figyelembevéve, hogy 2002-ben alakultak, semmiképp sem nevezhető munkamániásnak a Bliskirnirrel és a Hunokkal átfedést mutató tagság, de az itt hallható Summon the Wolf alapján ez nem nihilista, elveszett zenészek egyesülete. Húsz évvel korábban bizonyára több vállveregetést kaptak volna az akkori NSZK undergroundban, ettől függetlenül ma is kellemes hallgatnivalót szolgáltatnak. Ez a daluk germán thrash és heavy metal elemekből építkezik, de egy másik ismertetőben a Tormentort is szóba hozták velük kapcsolatban, mely megállapítás a torokreszelős ének miatt szintén nem áll távol a valóságtól. Egy teljes cd-re nem fizetnék be, de ez az erővel teli szerzemény szinte hiba nélküli.

                           

A Wolves-zel ellentétben az Incriminated ezúttal még annyi figyelmet sem fordított a hibák palástolására, mint utolsó nagylemezén. A The Cult sokak számára állatorvosi ló lehet: próbatermi hangzás, pontatlan játék, primitív témák, hamis szóló... Ezzel együtt nem tudom azt mondani, hogy hallgathatatlan a felvételük. A baleseti osztályon fekvő motoros rockerek különösen élveznék ezeket a fejrázásra késztető riffeket.

Az érdeklődők siessenek, nehogy a metal maffia elkapkodja előlük a splitet!

Wolves: 9.5/10

Incriminated: 8/10

#Nothing#