Milyen volt a koncert?

 

(Kvarforth) Már jó ideje nem léptünk fel… Volt egy fellépésünk itt Magyarországon kb. 2 hónapja, de az nagyon elbaszódott… Vicces. Ma este viszont fasza volt a buli, elég komolyan megsebeztem a basszerosunkat is. hehe

 

Szeretsz amúgy koncertezni, élvezed a fellépéseket?

Minden fellépés maga a fájdalom. Nem azért csináljuk, mert annyira élvezzük. Azt akarjuk, hogy az emberek megnézzenek minket, és utána azt mondják magukban, hogy „Ohh, de fasza, én is felvagdosom magam, rögtön hazamegyek, és felvagdosom az ereimet!”. Azt akarjuk, hogy a gyerekek, a tinédzserek elkúrják az életüket.

 

Mikor kezdted ezt az önpusztító életmódot?

Ezt hogyan érted? Hétéves koromtól baszom magamat mindenféle tárggyal.

 

És miért is?

Mert az apám megbaszott gyerekkoromban. Ez használt nekem, felnyitotta a szememet, és egy gyönyörű világ tárult ki előttem.

 

Nem félsz attól, hogy egyszer a színpadon döglesz meg?

Nem akarok meghalni még, először minél több embert akarok megölni. De ha megtörténik, megtörténik, tudod, ez van.

Shining 2005

Milyen típusú embereket szeretnél megölni?

Mindenkit. Nézz csak rám, nézz magadra! Ez csak hús és vér. Semmi több. Meg akarom baszni Magyarországot. Itt vannak a legszebb lányok.

 

És a magyar férfiak hogy tetszenek?

Félreértettél valamit. Én nagyon szeretnék buzi lenni, de az elég kemény munka. Nem szeretem a faszt. Ez gáz. Ha szeretném, nem kéne a nőkkel foglalkoznom, mert ők képviselik a legalacsonyabb rendű létformát a világon.

 

Szerinted az emberek komolyan veszik, amit a színpadon csinálsz?

Te mit gondolsz?

 

Szerintem kamu.

Ez azért van, mert kibaszott paprikajancsikhoz vagytok szokva. A buzi hullafestésükkel, „Nézzetek rám, én olyan geci gonosz vagyok!” De mondok nektek valamit. A gonosz az az, ami most itt van, ami ebben a pillanatban történik. Felakarom baszni egy csomó ember agyát. Nagyon sokan ezt nem veszik komolyan. De leszarom, ha csak ketten vagy hárman vannak, akik azt gondolják magukban, hogy „Mi a picsa?! Ezek komolyan gondolják, amit mondanak!” - már az is elég.

 

Az első sorban nyomuló emberekre gondolsz?

Ők is csak kibaszott emberek, nem?! Amint mondtam, elég koncertenként 1-2 arc, aki komolyan vesz minket, aztán hazamennek, és megsebzik magukat, Hallander & Kvarforthképenverik a barátnőjüket vagy szüleiket.

 

Ebben mi az üzenet?

Egyszerű, vágd tönkre az életed az ördög nevében. Ilyen egyszerű. A Shining megtestesíti az összes negatív jelenséget, ami a mai modern társadalmunkban megmutatkozik. Mindenkinek joga és lehetősége van elkúrni ezt a világot. Annyira egyértelmű… Itt ültök, isszátok a piátokat, szívjátok a cigiteket, mint a jógyerekek, aztán meg megbasz titeket egy buzi AIDS-es nigger. És ez jó! Meg vagyok elégedve, ha az emberek szenvednek. Mindenki szenved, te is szenvedsz. Fekszel a kibaszott ágyadban esténként, és azon gondolkodsz, hogy uramisten, lehet, hogy valami rosszat tettem a családommal? Ezt a fajta fájdalmat akarom az emberekben kelteni. Mindenkinek van valamilyen jellegű fájdalma. Ez lehet, hogy a családoddal, barátnőddel vagy a barátoddal kapcsolatos, leszarom, ez természetes, ti is csak mocskos húsból vagytok. Amit mondani szerettem volna ezzel az az, hogy a Shining igazi érzelmekről szól, ezt látjátok a színpadon, nincs semmi buzi hullafestés vagy idétlen pózolás.

 

Nem gondolod, hogy az emberek túl önzőek?

Még jó hogy. Remélem mindenki az. Kielégítik a saját vágyaikat. Drogoznak, nőket erőszakolnak meg, gyerekeket ölnek, vagy a faszom tudja.

 

A többi tag hogy vélekedik erről?

Ők az eszközeim. Én uralkodom fölöttük. Vizuális elemként használom őket, egyértelmű, nézz rá

(Hallanderre mutat), arról szól a Shining, ahogy majd érezni fogja magát 10 év múlva. Majd azt mondja a kislányának, hogy hát igen, akkor csak játszottunk, nem volt semmi több. Ne röhögj ezen, ez a valóság! Itt van ez a sok fos black metal banda, és azt sem tudják, mi az a gonosz.

 

Mi a gonosz?

Ami itt van most. Hogy ennyire rá vagytok izgulva, hogy ilyen seggfejekkel csináljatok interjút. Mindenki seggfej, mindannyian hús-vér emberek vagyunk. Van 3 lyukad, és másra nem is vagy jó.

 

Hallander, mit érzel, amikor megsebesítenek színpadon?

Fájdalmat, óriási agressziót, és gyönyört.

 

Miért nem ütsz vissza?

Mert mazochista vagyok, élvezem. A probléma az, hogy szexuálisan stimuláló számomra a fájdalom.

 

Ez miért baj?

(Kvarforth) Mert nem akarom, hogy jól érezze magát!

 

Miért?

Mert utálok minden emberit. De ha ezzel néhány embert gondolkodóba tudok ejteni, és meggyőzöm őket róla, hogy ez egy fasza dolog, akkor rendben van.

 

Én élveztem az előadást.

Jó, de hidd el nekem, volt egy-két ember, akik nem élvezték, és hazamennek, és felvagdossák az ereiket, és bántják a családtagjaikat. Ez a lényeg.

 

Látsz valami párhuzamot a magyar és svéd emberek között?

Leszámítva, hogy a magyar nők szebbek?

 

Most ez te komolyan gondolod? Ez egy elcsépelt duma, amit minden külföldi elmond.

Nagyon szeretnék vizeletet szürcsölni egy magyar lány cipőjéből. Ezt egyszer mindenképp meg kell tennem. Mindegy. Szóval a kérdésre válaszolva: nincs különbség, mindkét ország elbaszott.

Shining live @ Undead 2006

Miért ment el Hellhammer a bandából?

Gayhammer? Mr. Homohammer? Nem volt ideje játszani, ott van neki a Mayhem. Mondtam neki, hogy koncertezni is kéne majd. De ő nem ért volna rá. Szóval bassza meg! A Shining volt az első és egyetlen banda, ahonnan kirúgták Hellhammert, ez két éve történt. Aztán felvettük a Spiritual Beggars dobosát. Sokkal jobban megfelel a Shiningnak, mint Hellhammer, aki csak aprítani tud. Én rokkenrollos zenét akarok csinálni.

 

Mi a helyzet az új albummal?

Pár hét múlva készen leszünk vele. De valószínűleg ezzel el is vesztjük a trú black metal közönségünket. Szuicid popnak vagy szuicid gonoszságnak tudnám hívni igazából az új irányt. Vannak benne drum and bass és jazzes elemek is. Nem akarunk egész életünkben kibaszott black metalt játszani. Az buziság.

 

Techno elemek is lesznek benne?

Nem hiszem. Azért lesz egy kis black metalos beütése, de más jellegű zenére fogunk fókuszálni. Az atmoszféra viszont marad a régi. Teljesen mindegy mit játszunk, a Shining-fíling megmarad, játszhatunk akár drum and basst, jazzt vagy szaros buzi nigger rapfost is. De ez az album nem úgy készült, hogy leültünk, és megegyeztünk, hogy akkor most mindenféle zenét beleveszünk, hogy jól fogyjon. Csináltunk már 4 black metal lemezt. Ebből 2 a legjobb svéd black metal albumok között van. Mi a fasznak kéne állandóan másolnunk magunkat?! Le van szarva, ha a sok black metalos kisköcsög azt mondja majd, hogy „bejött nekem a Shining I.,II.,III.,IV., de az új album nem tetszik” Hát ne vegye meg, idióta szarfaszúak! Tudod, újfajta közönséget szeretnénk megnyerni magunknak. Fiatal lányokat, akik vagdossák magukat, és Marilyn Mansont hallgatnak.

 

Ti milyen zenéket hallgattok mostanában?

Nekem tetszik az új Muse, és imádom Michael Jacksont.

 

Miért pont Michael Jacksont?

Hallgattad te már a zenéjét? Hihetetlen nagy zenész, és hihetetlen énekes! Én csak a rendes zenét szeretem. Jobban szeretem a Billy Jeant, mint bármelyik Carpathian Forest számot. Élvezem a zenét, és utálom a szemetet.

 

Ezek szerint nem szereted a Carpathian Forestet?

Nattefrost az egyik legjobb haverom.

 

Melyik bandától is volt a feldolgozás amit játszottatok?

Az egy Spiritual Beggars szám volt, de én csak Spiritual Faggotsnak hívtam őket. Valahogy így volt a szöveg, hogy „I’ don’t understand you, you are all fools.” Nagyon tetszik a dal, de nem a Shiningtól van.

 

Csak azért mert egy ’70-es évekbeli rock dalra emlékeztetett. Egy pillanatra még Jim Morrison képe is bevillant rólad, ahogy mozogtál, gesztikuláltál.

Jim Morrison egy isten volt. Talán azért érezhetted ezt, mert a szívem mélyéről jött a zene. Köszönöm, köszönöm szépen, ez az egyik legszebb bók, amit valaha kaptam.

 

Vége.

kapcsolódó galéria:

Undead Festival 2006 - Shining