facebook

Avagy (be)szívás a köbön. Egyrészt mert egy nap van az Abysmal Grief / Saturnine bulival, másrészt meg az Acid King a stoner metal egyik alapzenekara, még ha valószínüleg a legkevésbé ismert alapzenekara is. Ez lett volna eredetileg. A gyakorlatban a szervezők nagyon helyesen egybeszervezték a két koncertet, így egy este tekinthető meg az Acid King és az Abysmal Grief, többek között. A Lori S. énekes-gitáros által vezetett Acid King 1993 óta aktív, ezidő alatt három nagylemezt, két EP-t és egy splitet adott ki. időlegesen közreműködött a banda soraiban a Melvins-es Dale Crover (Lori S. ex-férje) és Guy Pinhas is a The Obsessed-ből. A leginkább a Sleephez hasonlítható, lassú, súlyos, hipnotikus riffelésre alapozó csapat idén tavasszal 10 év után ad ki újra lemezt Middle of Nowhere, Center of Everywhere címmel, ez adja ennek a turnénak az apropóját.

A Denial of God gitáros Azter kiadójánál, a Horror Recordsnál tevékenykedő olasz Abysmal Grief nem tegnap kezdte a doom metalt, de 19 éves karrierjük alatt csak három nagylemezt adtak ki. Stílusuk viszont kilométerekről felismerhető: minimalista, monoton riffelés, darkos énekhang, horrorfilmes billentyűfutamok. Legjobb kiadványuk egyértelműen a 2002-es Hearse EP, melyen a Borgo Pass című örökzöld sláger is szerepel - ha csak ezt az egy számot írták volna karrierjük során, a koncertre akkor is elmennénk. 

Turnétársuk egy másik olasz banda, ezt viszont fiatalok, egészen pontosan fiatal csajok alkotják, nevük Saturnine, stílusuk pedig sokkal inkább a mai trendeket idézi: sludge-doom és crust-black- elemek keverednek gyötrelmes zenéjükben. 

Acid King & Abysmal Grief Budapest