Facebook

Az egyik oldalon: sportcipők, szűk farmerek és Flying V gitárok – a másikon: extravagáns csizmák, színes ingek, trapéznadrágok és hülye kalapok. A göteborgi Hypnos a késői '70-es évek heavy rockjában és proto-heavy metaljában utazik, sok korai Judas Priest hatással, ikergitáros harmóniákkal. 2013-ban alakultak, és abból a lendületből le is szerződtette őket a Crusher Records, mely korábban többek között a Blues Pillst és a Horisontot is felfedezte. Tavaly jelent meg első kislemezük, majd röviddel később cím nélküli debütáló nagylemezük is napvilágot látott. A világnak gyakorlatilag reagálni sem maradt ideje, a banda már indult is első Európa turnéjára. 

Társuk a bűnben a brooklyn-i The Golden Grass, mely egy évtizeddel korábbra lőtte be hangzását. Ez a banda egy klasszikus power trió, a The Jimi Hendrix Experience, a Cream és a Grand Funk Railroad lehetnek a legfőbb példaképeik, ugyanakkor hangzásukban van egy erős adag sodró-búgó stoner rock is. Bár ezen a néven ők is tavaly debütáltak – a finn Svart Records gondozásában jelent meg lemezük - a Golden Grass tagjai svéd kollégáikkal ellentétben nem kezdő zenészek, különböző többnyire pszichedelikus és progresszív zenekarokban már végigzenélték az előző évtizedet is, a dobos-énekes Adam Kirney pedig a La Otracina soraiban már Magyarországra is eljutott. 

A Haw-t Magyarországon aligha kell bárkinek is bemutatni, a korábbi Stereochrist-frontember Makó Dávid vezette banda régóta ismerős a hazai doom/stoner undergroundban járatos arcok előtt, de ők is csak a tavalyi esztendőben jutottak el odáig, hogy megjelenjen debütáló nagylemezük. Összefoglalva: ez egy háromszorosan is friss, naprakész buli lesz. 

beugró: 2000 Ft

Hypnos - The Golden Grass - Haw flyer