Facebookot nem használó olvasóink kedvéért még egyszer nyomatékosan felhívjuk a figyelmet: ősszel NÉGY Subterra-Booking rendezvény lesz!

Holnap kezdődik a móka a The Wounded Kings-zel (kritika itt), az este fényét a Nadir speciális doom szettjével emeli még magasabbra. Másfél héttel később, november 9-én, vasárnap nem kisebb underground személyiséget látunk vendégül, mint Alan Averill Nemtheangát a Primordialból, aki Dread Sovereign elnevezésű bandájával lép színre, és bár nem szeretnénk leszólni a Primordialt, de a DS idei albuma (kritika itt) feladta a leckét a főbandának. A DS turné társfellépője, a chilei/svéd Procession még nem szerepelt az oldalon korábban, röviden annyit kell tudni róluk, hogy másik, hagyományosabb oldaláról közelítik meg a doom zenét, leginkább a `80-as évek Black Sabbathjának és a Candlemass-nek rajongóit szólítják meg. Ahogy máshol is írtuk már, ilyen felhozatalhoz egyedül a Magma Rise méltó a hazai színtérről, így hát a legjobb magyar koncertzenekart is megkapja a látogató a már önmagában is brutálisan ütős csomag mellé.

Másik két koncertünk másik "kedvenc műfajunk" képviselőit és kedvelőit hozza helyzetbe: a lengyel Plagáról áradoztunk már kritika formájában (itt olvasható), az ő fellépésüket az elmúlt évek egyik legtöbbet fejlődő hazai bandája, a Lepra, és a Blackdeath előtt már bizonyító Niedergang kíséri. FONTOS: Erre a koncertre a szombati dátum és a rendkívüli érdeklődés miatt limitált példányszámú jegyet gyártottunk le. Még van belőle, de komoly érdeklődőknek ideje lesz belehúzni, és beszerezni. Megvásárolható a CD-Pincében, vagy a két korábbi koncerten a pénztárnál, már amennyiben még marad jegy a második alkalomra. Aki biztosra akar menni, az a subterrazine@gmail.com címen is megrendelheti a jegyet.

A legfrissebb bejelentésünk a Hell Militia - Kill - Ater Era hármas november 25-i koncertjéhez fűződik. Bár kritikát még nem jegyzünk róluk, a francia Hell Militia munkásságát a 2005-ös első lemez óta követjük, hiszen a gitáros Torturer elég sok mindent letett már az asztalra az Arkhon Infaustus frontemberként. A svéd Killről sem írtunk még az oldalon egyelőre, de őket is régóta követjük, jópár gyilkos riffet fel tudunk idézni munkásságukból, de a koncertig még mélyebbre ássuk magunkat. A szlovén Ater Eráról bevalljuk őszintén, nem tudunk semmit egyelőre, de ez hamarosan meg fog változni.