A magazin audio-ajánlójában már olvasható volt kollégám rövid értekezése Mathew McNarney eddigi munkásságáról. Ezen kívül csak annyi információm van róluk, hogy borzalmasan szarok élőben. Nos, én az elődzenekarokat még ennyire sem ismertem, a Beastmilk nevével először a Band of the Week nevezetű facebook-csoport ajánlójában találkoztam, amelyre egyrészt Fenriz által javasolt zenéket teszi ki a szerkesztő. Az akkori ajánlóban egy kellemesen  primitív felvétel, a  lemezen is hallható The Wind Blows Through Their Skulls szerepelt, ami a demósan torz megszólalásával és a korai Mistfisre jellemző énektémáival és laza energikusságával rögtön megfogott és még mindig jó dalnak tartom. Az újrafelvétel bár sokkal letisztultabb, mégsem veszett ki belőle az eredeti lendület és hangulat.A Climax egy slágergyűjtemény, poszt-punk ide, darkwave és goth oda, összességében mégis egy jól sikerült poplemezzel van dolgunk. Még a régi értelemben vett poppal, nem a mai, algoritmusok által szerkesztett, robothangon megszólaló zeneipari katonák által előadott förmedvényekkel.

A helyzet hasonló, mint a The Soft Moon, vagy a Soft Kill esetében, lehet, hogy tényleg negyvenszer is képes az ember betenni ugyanazt a dalt egymás után, aztán előfordulhat, hogy soha többet. Tény viszont, hogy a Beastmilk dalai egytől egyig jók, megjegyezhetőek, működnek. Néhány esetben azért erősen elgondolkodtam, hogy éppen gusztustalan nyávogást hallok, vagy egy szimplán érzelmes dalt (pl.: Ghost out of Focus), majd úgy döntöttem, ha per pillanat élvezem, akkor nem zavartatom magam ilyen kérdésekkel.

A Mistfits (a sokszor Glenn Danziges tónus elég erős, bár a lemezen a koraibb anyagokhoz képest nem olyan szembetűnő), a U2, a Cure, a Joy Division és még sorolhatnám mennyi banda köszön vissza a dalokból, és jól teszik, mert jól keverik a hatásokat, nekem pedig egyelőre nincs gyomorfájásom tőlük.

8/10

rʇp

facebook.com/Beastmilk