Az utóbbi két hétben nem vol túl sok időnk frissíteni az oldalt, ezért pár hír/audióajánló kimaradt, és mivel az utóbbi két hétben főleg a magyar black metal témában hallottunk érdekes híreket, egyben közölnénk le ezeket.

A TYMAH (aka. Tuman) hat hosszú és csendes év után jelentkezik újra nagylemezzel. A néhány évvel ezelőtti botrányba fulladt Stygian Shadows-fesztiválos fellépés kapcsán elhíresült banda lemezcím tekintetében még mindig a '90-es évek elején tart, de zeneileg mintha más szelek fújnának, legalábbis a meghallgathatóvá tett rövid dal alapján ilyen sejtéseink vannak.

               

Az erdélyi Siculicidium is egyre inkább a saját útját járja, korábban a magyar nyelv használatával újítottak, majd verseket zenésítettek meg, most meg még rézfúvósokat is bevetnek a Hosszú az út az örökkévalóságba című új albumot felvezető Melankólikus transzcendensben. Van még egy dalrészlet, az itt érhető el.

              

A Lepra két új dala már hosszabb ideje meghallgatható a zenekar kiadójának bandcamp-oldalán, de mi csak most jutottunk el odáig, hogy meghallgassuk őket, pedig érdemes.
 

kapcsolódó cikkek:

TYMAH - Transilvanian Dreams (lemezkritika)
Siculicidium & Funebre - Splitorment (lemezkritika)
Siculicidium - Lélekösvény (lemezkritika)
Siculicidium - Utolsó vágta az univerzumban (lemezkritika)