A Slayer évek óta rehabilitációs kezelésekben részesülő gitárosa, akit két évvel ezelőtt egy pókcsípéssel terjedő húsevő baktérium által okozott fertőzéssel szállítottak kórházba, tegnap, azaz május másodikán májfunkcióinak leállása miatt elhunyt. Egyelőre nem tudni, a korábbi betegséggel összefüggésben van-e a halál oka, de az biztos, hogy a halál bekövetkeztekor is épp a kórházban tartózkodott.

Hanneman alapító tagja volt az 1981 óta létező Slayernek, egy Pop Smear nevezetű, rövid ideig létező punk sideprojectet leszámítva máshol soha nem zenélt. Kerry Kinggel együtt a metal történelem egyik leghíresebb gitárpárosát alkották, Hanneman nevéhez fűzödik a Slayer dalok többségének a megkomponálása, köztük olyan örök klasszikusokkal, mint a Dead Skin Mask, az Angel of Death, a South of Heaven, vagy Raining Blood. A szövegek megírásából is kivette részét, bár ebben jobban megoszlottak az arányok. Hanneman főleg a háborúról és a hozzá kapcsolódó dolgokról szeretett dalszövegeket írni, mely téma iránt a családja révén állt közel, ugyanis mind apja, mind testvérei háborús veteránok voltak.

Jeff Hannemannak nem voltak gyermekei, testvérei és a '80-as évek eleje óta vele élő felesége gyászolja, meg persze a komplett metal világ. A pókcsípés óta nélküle koncertező, de nélküle lemezt egyelőre még nem készítő Slayerrel nem tudni még, mi fog történni hosszabb távon, a jelenleg Gary Holt helyettes gitárossal turnézó banda június 26-án a Hegyalja Fesztiválon lép fel.