Magyarországon ritkán láthatóan komoly összeállítás érkezik november 22-én a Pecsába, ezt még akkor sem lehet elvitatni, ha a fellépők mindegyikével vannak kisebb-nagyobb problémák. A hivatalos főzenekar a Kreator, de nekünk egyértelműen a  Morbid Angel az igazi húzóerő. Ők tavaly adták ki közönséget erősen megosztó visszatérő lemezüket, az eredmény egyesek szerint avantgarde művészet, mások szerint rakás szemét - szerintünk pedig félig jó zene, félig jó vicc, de legrosszabb esetben sem olyan rossz, hogy elértéktelenítse a banda két évtizedes, párját ritkító karrierjét, mely az extrém metal csúcsára vitte fel őket.

A Kreatorról a metalfestes beszámolóban elmondtunk már mindent, a lényeg az, hogy nekik is túl nagy a munkásságuk ahhoz, hogy ne találjon benne mindenki magának való értékeket, még akkor sem, ha ők már több mint egy évtizede alázzák magukat - igaz, a Morbid Angellel ellentétben táborukat többé-kevésbé sikerült egyben tartani. A Nile-féle tamlemenet-tamfelmenet-pergetés-blastbeat-pergetés-blastbeat-tamlemenet-tamfelmenet dalírás sem a szívünk csücske, a jó zene alatt mi valami mást értünk, még akkor is, ha death metalról van szó, ráadásul az egyiptomi körítés sem olyan izgalmas már, mint az első lemez idején, ami azért persze mai fejjel sem egy rossz darab.

Értékek tehát itt is vannak vagy legalábbis voltak, egyedül a Fueled by Fire-ről nem tudunk sok jót mondani, ők azt a fajta retro-thrasht művelik, amit többszáz másik, főleg spanyolajkú amerikai fiatalokból álló kortárs csapat, pedig szerintünk egy is sok lenne ebből az egészből, nemhogy egy komplett mozgalomnyi. Dehát mi a thrashben mindenki másnál válogatósabbak vagyunk, az eredeti hősöket is megválogatjuk magunknak alaposan, szóval nem kell ránk hallgatni. Illetve mégis: az biztos, hogy megéri elmenni, főleg a felhozatalhoz képest abszolút korrekt 5999.-Ft-os elővételes jegyár mellett. Menjetek el ti is! (helyszíni jegyár: 6999.-Ft)

facebook.com/hammerconcerts