A Process Church of the Final Judgement - melynek nevét a leginkább talán Az Utolsó Ítélet Beteljesedésének Egyházaként fordíthatnánk - egy a '60-as és '70-es években létező vallási csoportosulás volt, melynek alapvető gondolata Jézus és a Sátán egyszerre történő elfogadása, valamint a végítélet szüksgészerűségének belátása volt. Az egyház tagjai a mexikói Yucatan félszigeten levő Xtulban alkották meg teológiájukat, mely a Biblia kvázi folytatásaként is felfogható.

A '70-es évek közepére felbomló társaság nem tűnt el azonban nyom nélkül, tavaly megjelent egy könyv egy volt tag tollából, és előkerültek kották is, melyek az egyház soha felvételre nem került himnuszait rögzítették. A szövegek és dallamok annyira megnyerték a No Neck Blues Band gitárosának, Dave Nussnak a tetszését, hogy rögtön ráharapott a témára, és Jexszel (Jex Thoth) közösen belekezdtek a vállalkozásba, hogy újraélesszék a himnuszokat. Számos egyéb zenészen kívül a Psychic TV agya, Genesis P-Orridge is segítségükre volt, aki a hetvenes évek óta figyelemmel követte az egyház tanításait.

A hamarosan (június 22.) megjelenő lemez felvételét egy előadássorozat előzte meg, melynek során az Ajna Offensive kiadó (lásd még Deathspell Omega, Funeral Mist, Antaeus, stb.) is felfigyelt a projektre, így az ő gondozásukban lesz elérhető a Restored to One című album. A Hymn of the Consecration című dal már letölthető itt.

                 

myspace.com/sabbathassembly

kapcsolódó cikkek:

Jex Thoth - Jex Thoth (kritika)
Jex Thoth - Witness EP (kislemezek)