Úgy volt, elmarad, de mi mindenáron meg akartuk nézni őket, úgyhogy cselekedtünk. Kritikát is írtunk, de nem a koncert miatt, az időrendiség fordított. Ha akarod, hogy legyenek még ilyenek, gyere el.

Hogy pontosan kikről van szó?

Nincs kertelnivaló rajta, azon kívül, hogy Finnország legrégebbi doom metal zenekara (alapítva 1987-ben!), a Spiritus Mortis egy vérbeli heavy metal zenekar is egyben. Bőrmellényes-kolbásszagú értelemben véve is az. Épp annyira, amennyire a Black Sabbath vagy a Judas Priest is az volt. Rossz dolog ez?

Szerintünk nem, főleg úgy, hogy az egyik utolsó fémzenei hérosz, az elképesztően erős hangú Sami Hynninen, alias Sir Albert Witchfinder áll ezúttal a banda élén, akit a nyugodtan legendásnak nevezhető Reverend Bizarre révén ismert meg az underground világa, jelenleg pedig még a The Puritanból és az Armanenschaftből is ismerős lehet a neve olvasóinknak. (A koncert a vele készült, idei albumhoz, a God Behind the God-hoz kapcsolódó turné része.)

A dalok azért nem a kardos sárkányos kliséket járják körül szerencsére, helyette itt van a frissnek szintén nem nevezhető, ám jóval szimpatikusabb Cthulhu-mítosz, alkoholizmus, halál, siralom témakör. Szóval még My Dying Bride-rajongók is jöhetnek nyugodtan, a Black Sabbath, a Reverend Bizarre, és úgy általában a minőségi fémzene hívei mellé.

Fontos tudnivalók:
- jegyár: 1500.-Ft
- előzenekarok időrendi sorrendben: Torn from Earth, Nadir, Korog (újra Keszei Krisztiánnal)
- a helyszínnek választott kispesti Pogo Loco (XIX. Teleki út. 66.) könnyen megközelíthető a kék metró Kőbánya-Kispest végállomásától gyalog, vagy a Határ úti megállótól az 50-es villamossal, ebben az esetben a Fő utcánál kell leszállni.

Több éjszaki buszjárat is érinti ezt a megállót. Gépkocsival érkező látogatók az Üllői úton közelítsenek, (NE menjenek fel a ferihegyi gyorsforgalmi útra) és a Simonyi Zsigmond utcánál kanyarodjanak balra, onnan a negyedik sarok a Teleki utca. A helyszínen korábban még nem jártak számára javasoljuk a google-maps használatát.

 

 

kapcsolódó cikkek:

Spiritus Mortis - The God Behind the God (kritika)
Korog - Korog (kritika)
Korog - Mumus (kritika)
Nadir - Tenacity (kritika)
Torn From Earth - Torn From Earth (kritika)