Megtörtént aminek meg kell történnie, ha igényes, komoly művészek, és partizó rocksztárok turnéznak együtt: a Nachtmystium repült az Opeth-tel közös észak-amerikai turnéról. Szűkszavú közleményében a chichagoi "nem black metal" zenekar annyit mondott, sajnálja, hogy "rajtuk kívül álló okok miatt" nem folytathatják a turnézást, és hogy jelenleg az a terv, hogy bekapcsolódjanak a Wolves in the Throne Room őszi koncertsorozatába.

A Blabbermouthon megjelent hír egyik hozzászólója közeli forrásokra hivatkozva azonban felfedte a kínos titkot: az elképzelhető második legnagyobb rock klisé (az első természetesen a gitár-felgyújtás) elkövetése volt a kirúgatás oka: a zenekar meg nem nevezett tagja egy televíziót hajított ki a szálloda ablakán! Retro a javából, gratulálunk!

Trivia: Utoljára ezt a sztorit metalos körökből a szintén retros hatású Amorphis kapcsán hallottuk: a finnek legelső európa-turnéjuk legelső állomásán kezdtek pusztítani, nekik annyira jól sikerült mindez, hogy az eseményekről évekkel később beszámoló Nuclear Blast kiadó főnöke hozta ki Tomi Koivusaari gitáros-énekest a fogdából, óvadék ellenében, neki ugyanis egy parkoló kocsi tetejébe sikerült belehelyeznie a készüléket.

 

kapcsolódó cikkek:

Nachtmystium - Assassins: Black Meddle Part 1 (kritika)
Nachtmystium - Instinct: Decay (kritika)
Nachtmystium - Eulogy IV (kritika)
Opeth – Still Life (kritika)
Opeth - Ghost Reveries (kritika)